KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Rolada s tunjevinom - jednostavan i ukusan recept koji morate isprobati

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Jednostavno jelo sasvim osvježavajućeg okusa jest zasigurno rolada s tunjevinom. Ako volite tunjevinu - definitivno morate isprobati ovu recepturu.

Sastojci za koru:

  • 150 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 200 g špinata
  • 200 ml mineralne vode
  • 2 žlice ulja

 

Sastojci za nadjev:

  • 1 konzerva tunjevine
  • 100 g posne majoneze
  • 1 žličica origana

 

Priprema:

Skuhajte špinat 15 minuta u slanoj vodi, ocijedite ga i ostavite da se ohladi pa počnite pripremati koru. Uključite pećnicu da se grije na 200 stupnjeva. U veću posudu uspite brašno, dodajte žličicu soli i žličicu praška za pecivo pa promiješajte.

Dodajte špinat, sjedinite pa postupno dodajte 200 ml mineralne vode. Na kraju dodajte i 2 žlice ulja, promiješajte pa smjesu izlijte u veći lim za pečenje podmazan i obložen papirom za pečenje.

Rasporedite smjesu svugdje po papiru i stavite da se peče 10 minuta. Kora je tanka pa je brzo gotovo. Koru s papirom uvijte u roladu i umotajte u vlažnu krpu. Odložite da se ohladi, a za to vrijeme pripremite nadjev.

Tunjevinu ocijedite od viška ulja pa je izmiješajte s posnom majonezom i malo origana. Odmotajte koru, lagano je odvojite od papira i namažite nadjev, pazeći da ne idete do ruba, kako nadjev ne bi curio. Ponovno je urolajte u vlažnu krpu i stavite u hladnjak na minimalno tri sata kako bi se sastojci povezali.

Ohlađenu roladu narežite na kolutove i poslužite.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini