KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Rižoto s bundevom i gljivama

| Autor: Glas Istre
Rižoto s gljivama i bundevom (foto: Fini Recepti)

Rižoto s gljivama i bundevom (foto: Fini Recepti)


Lagano jelo u kojem će svi uživati. 

SASTOJCI:

  • muškatna bundeva, 400 g
  • maslac, 40 g
  • luk, 1 glavica
  • riža, 300 g
  • bijelo vino, 120 ml
  • suhočešnjak, 1 režanj
  • vrganji, 300 g
  • dimljeni sir, 100 g
  • cimet, 1/2 žličice u prahu
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • papar svježe mljeveni

PRIPREMA:

Muškatnu bundevu očistimo tako da joj odrežemo gornji i donji dio, nožem ju ogulimo i žlicom joj izvadimo mekani dio. Zatim muškatnu bundevu narežemo na kockice veličine poprilici 1.5 cm.

Sada nasjeckamo luk, dodamo ga u tavu na ugrijano ulje i posolimo. Na luk odmah zatim dodamo narezanu bundevu i sastojke miješajući pirjamo na srednje jakoj vatri.

Kada je luk omekšao preko sastojaka stavimo rižu i po potrebi ulijemo ulje. Miješajući kratko propržimo i rižu, a nakon poprilici 2 minute češnjak narežemo na listiće i dodamo ga u tavu.

Čim češnjak počne puštati miris u lonac ulijemo suho bijelo vino, začinimo muškatnim oraščićem i posolimo.

Kada riža počne upijati tekućinu rižoto nastavimo kuhati podlijevajući temeljcem i stalno miješajući. Rižoto kuhamo dok riža ne postane aldente.

Nakon poprilici 10 minuta kuhanja, narežemo vrganje i dodamo ih u rižu. Nakon 20 minuta kuhanja ugasimo vatru i rižotu dodamo kockice maslaca.

Zatim dimljenom siru skinemo koricu, mekani dio naribamo preko rižota i nježno umiješamo. Zatim lonac poklopimo i ostavimo 2-3 minute da odstoji.

Nakon tri minute jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini