KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Punjene tikvice s mesom i mozzarellom

| Autor: Tea TIDIĆ

Tikvice se mogu pripremiti na tisuću načina, a mi vam donosimo recept za zapečene punjene tikvice koje se tope u ustima

Tko još ne voli tikvice? Ovo zdravo ljetno povrće može se pripremiti na tisuću načina, a mi vam donosimo odličan recept za tikvice punjene mljevenim mesom i mozzarellom koje se nakon pečenja tope u ustima... Savršena ideja za ljetni ručak!

Sastojci:

4 tikvice

500 g miješanog mljevenog mesa

1 žlica maslinovog ulja

1 crveni luk

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

½ šalice passate

1 žlica mješavine začina po ukusu (origano, bosiljak, vlasac...)

¼ žličice soli

¼ žličice papra

250 g mozzarelle

1 žlica nasjeckanog peršina

krušne mrvice

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 190º C.

2. Tikvice operite, posušite, prerežite uzdužno na pola i svaku polovicu pažljivo izdubite žlicom. Unutrašnjost tikvica stavite sa strane, posolite i procijedite nakon 20- ak minuta. Tikvice položite na pladanj za pečenje koji ste obložili masnim papirom.3. U tavi zagrijte maslinovo ulje, ubacite luk i dinstajte nekoliko minuta, dok ne počne poprimati zlatnu boju.

4. Dodajte češnjak i kratko popržite. Dodajte meso i pirjajte 10- ak minuta, a zatim podlijte passatom i dodajte unutrašnjost tikvica koje ste izdubili. Začinite solju, paprom, mješavinom začina i krušnim mrvicama (količinu odredite prema željenoj gustoći umaka). Pustite da se krčka 10- ak minuta povremeno miješajući.

5. Smjesom napunite lađice od tikvica i na vrh posložite kriške mozzarelle.

6. Pecite 15- 20 minuta dok se sir ne rastopi. Ukrasite nasjeckanim peršinom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter