KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Punjene paprike - kulinarski evergreen za ljetne dane

| Autor: Glas Istre
(Snimila Tea Tidić)

(Snimila Tea Tidić)


Ovo jelo je idealno za ljetne dane, jer možete pripremiti veću količinu i odlične su i narednih dva - tri dana.

Sastojci:

  • 1 kg paprika
  • 6 žlica riže
  • 70 dkg miješanog mljevenog mesa
  • 2 sitno sjeckane kapule
  • 3 česna češnjaka
  • 1 žlica mljevene slatke paprike
  • šaka sitno sjeckanog peršina
  • maslinovo ulje
  • 2 velike žlice brašna
  • 1 grančica lišća celera
  • 3 žlice koncentrata rajčice
  • sol
  • papar

Priprema:

Paprike (najbolje babure) očistite od sjemenki.

U zdjelu stavite mljeveno meso i redom mu dodajte sve sastojke.

Dobro izmiješajte i isprobajte je li vam dovoljno začinjeno.

Čajnom žličicom smjesom napunite paprike .

U lonac za kuhanje stavite ulje i prepržite na njemu brašno, kao da radite prežganu juhu.

U to dodajte 3 žlice koncentrata rajčice pa dolijte vode, dok ne dobijete željenu gustoću umaka.

U umak uspravno posložite punjene paprike i grančicu celera, ako nemate grančice celera, dobar je i korijen celera.

Dolijte vode da prekrije paprike.

Poklopite i kuhajte sat i pol na laganoj vatri.

Poslužite vruće s dosta umaka.

Punjene paprike su najbolje s pire krumpirom.

Ovako kuhanu punjenu papriku možete i zamrznuti.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama