(Snimila Tea Tidić)
Ovo jelo je idealno za ljetne dane, jer možete pripremiti veću količinu i odlične su i narednih dva - tri dana.
Sastojci:
Priprema:
Paprike (najbolje babure) očistite od sjemenki.
U zdjelu stavite mljeveno meso i redom mu dodajte sve sastojke.
Dobro izmiješajte i isprobajte je li vam dovoljno začinjeno.
Čajnom žličicom smjesom napunite paprike .
U lonac za kuhanje stavite ulje i prepržite na njemu brašno, kao da radite prežganu juhu.
U to dodajte 3 žlice koncentrata rajčice pa dolijte vode, dok ne dobijete željenu gustoću umaka.
U umak uspravno posložite punjene paprike i grančicu celera, ako nemate grančice celera, dobar je i korijen celera.
Dolijte vode da prekrije paprike.
Poklopite i kuhajte sat i pol na laganoj vatri.
Poslužite vruće s dosta umaka.
Punjene paprike su najbolje s pire krumpirom.
Ovako kuhanu punjenu papriku možete i zamrznuti.
Dobar tek!