KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Punjene paprike - izvrsna ideja za dvodnevni ručak

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto Pixabay)

Ilustracija (foto Pixabay)


Izvrsna ideja za ručak kojeg možete jesti i drugi dan. Kao prilog poslužite pire krumpir. 

Sastojci:

MESO:

  • 70 dag miješanog mljevenog mesa
  • 2 glavice sitno sjeckanog luka
  • 3 režnja sjeckanog češnjaka
  • 1 žlica mljevene slatke paprike
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice crnog papra
  • 6 žlica riže
  • 1 žlica sitno sjeckanog peršina
  • 1 žlica vegete

OSTALO:

  • 1 kilogram paprika
  • 1/2 decilitra maslinova ulja
  • 2 velike žlice brašna
  • 1 grančica lišća celera

 Priprema:

Paprike očistite od sjemenki.

U jednu zdjelu stavite mljeveno meso i redom mu dodajte sve sastojke.

Dobro izmiješajte, probajte da vidite da li je dobrog okusa.

Smjesom napunite paprike.

U lonac za kuhanje stavite ulje i prepržite na njemu brašno.

U to dodajte rajčicu pasiranu ili koncentrat.

Dolijevajte vode, sve dok ne dobijete željenu gustoću umaka.

U umak stavite punjene paprike i grančicu celera, ako nemate grančice celera, dobar je i korijen celera.

Poklopite i kuhajte 20 minuta u expres loncu ili sat i pol u običnom loncu.

Poslužite vruće sa dosta umaka.

(Izvor: Coolinarika.com)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter