KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Probajte ovih par trikova za još kremastiju i ukusniju francusku salatu

| Autor: Portal GlasIstre.hr

Francuska salata nezaobilazna je na trpezi za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, a uz to je i vrlo jednostavna za pripremu.

Svatko ima svoju inačicu recepta francuske salate, a mi vam donosimo prokušanu recepturu za još kremastiji i bogatiji okus.

Sastojci:

400 g graška

400 g krumpira

400 g mrkve

200 g kiselih krastavaca

4 jaja

450 g majoneze

1 do 2 žlice senfa

sol

papar

sok od jednog limuna

100 g milerama (ili jedno kiselo vrhnje)

 

Priprema:

Najjednostavnije je kupiti već pripremljenu isjeckanu i smrznutu mješavinu za francusku salatu.

Ako ipak želite sve raditi sami, sve sastojke valja kuhati zasebno - za početak krumpir u kori stavite kuhati u hladnu vodu, te kad je skuhan, ogulite ga i ostavite da se ohladi.

Posebno skuhajte grašak (preporučamo smrzuti grašak, nikako onaj iz konzerve), procijedite ga i prelijte hladnom vodom.

Mrkvu posebno skuhajte, ocijedite i prelijte hladnom vodom te ostavite da se ohladi.

Skuhajte jaja i ogulite ih nakon kuhanja.

Kad se sve ohladi, sve sastojke francuske salate nasjeckajte na kockice približno iste veličine, te stavite u veću posudu i posolite i popaprite po ukusu.

U to dodajte majonezu, jednu do dvije žlice senfa te mileram ili kiselo vrhnje i sok od limuna. 

Poželjno je francusku salatu prirediti dan prije serviranja, te pustiti preko noći u frižideru da se dobro ohladi.

Dobar tek!


Podijeli: Facebook Twiter








Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater