Kuhajte s glasom istre

RECEPT DANA: Probajte danas sami ispeći pecivo. Dobro je i za djecu. Evo kako

| Autor: Dunja GULIN
ilustracija

ilustracija


Većina djece obožava pekarske proizvode, pogotovo kruh, ali je vrlo bitno da se svakodnevno ne jedu komercijalno proizvedeni kruhovi i kolači prepuni aditiva, boja, šećera i konzervansa. Savjetujem vam nekoliko puta tjedno sami pečete razne kruhove i peciva i da kod kuće uvijek imate zalihu raznih vrsta kvalitetnih brašna i sjemenki, jer ćete pomoću njih nutritivno obogatiti prehranu svog djeteta, veli naša sugovornica.

Sastojci:

1 šalica mješavine raznih brašna (pirovo, kukuruzno, proseno, itd.), 1 šalice brašna T-850

1 žličica praška za pecivo bez aluminija

3 žličice soli

2 žlice mljevenih sjemenki (bundevine, suncokret, lanene)

2 žlice maslinovog ulja

1 šalica jogurta ili kefira

1 šalice mineralne vode

(ili još jogurta/kefira).

Priprema:

U zdjelu stavite jogurt, mineralnu vodu i ulje, mutilicom promiješajte pa na to prosijte mješavinu brašna, prašak za pecivo i sol. Dodajte mljevene sjemenke, povežite i mijesite kratko dodajući

malo brašna ako bude potrebno, da tijesto ne bude ljepljivo. Podijelite na osam jednakih dijelova, oblikujte kuglice, lagano ih utisnite na papir za pečenje i pecite na 200 stupnjeva 20-25 minuta ili dok ne porumene s obje strane.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter