(Tea TIDIĆ)
Tikvice su definitivno povrće koje možete pripremiti na tisuću načina, a danas vam donosimo recept za ukusne polpete od tikvica i sira - koje se ne peku u ulju, već u rerni.
Recept je izuzetno jednostavan, tako da ga preporučamo i kulinarskim početnicima - a sigurno ćete iznenaditi sve ljubitelje novih okusa ovim interesantnim receptom.
Sastojci za 4 osobe
Priprema:
Naribajte tikvice i dobro ih posolite, pa ih ostavite 20-ak minuta da "puste" vodu. Nakon toga, prebacite tikvice u cjediljku ili gustu gazu i ocijedite višak vode.
U dubljoj posudi pomiješajte ocijeđene tikvice s jajima, krušnim mrvicama, naribanim sirom, sitno nasjeckanim češnjakom i paprom, dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Od smjese napravite polpete veličine dlana - nemojte ih raditi prevelike, jer će se duže trebati peći.
Tako oblikovane polpete slažite u pleh na papir za pečenje.
Pecite 20 do 25 minuta na 200 stupnjeva.
Poslužite ih same, s umakom (primjerice od vrhnja) ili nekim drugim umakom po želji.
Dobar tek!