KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Polpete od tikvica i sira pečene u rerni

| Autor: Glas Istre
(Tea TIDIĆ)

(Tea TIDIĆ)


Tikvice su definitivno povrće koje možete pripremiti na tisuću načina, a danas vam donosimo recept za ukusne polpete od tikvica i sira - koje se ne peku u ulju, već u rerni.

Recept je izuzetno jednostavan, tako da ga preporučamo i kulinarskim početnicima - a sigurno ćete iznenaditi sve ljubitelje novih okusa ovim interesantnim receptom.

Sastojci za 4 osobe

  • 4 tikvice
  • 200 grama naribanog sira (gaude)
  • 2 jaja
  • 150 grama krušnih mrvica
  • 4 češnja češnjaka
  • papar
  • sol

Priprema:

Naribajte tikvice i dobro ih posolite, pa ih ostavite 20-ak minuta da "puste" vodu. Nakon toga, prebacite tikvice u cjediljku ili gustu gazu i ocijedite višak vode.

U dubljoj posudi pomiješajte ocijeđene tikvice s jajima, krušnim mrvicama, naribanim sirom, sitno nasjeckanim češnjakom i paprom, dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Od smjese napravite polpete veličine dlana - nemojte ih raditi prevelike, jer će se duže trebati peći.

Tako oblikovane polpete slažite u pleh na papir za pečenje.

Pecite 20 do 25 minuta na 200 stupnjeva.

Poslužite ih same, s umakom (primjerice od vrhnja) ili nekim drugim umakom po želji.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter