KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Pola sata pripreme, deset minuta u pećnici: Ukusna pizza s bijelim umakom

| Autor: Portal NoviList.hr
(Foto: iStock)

(Foto: iStock)


Pizza je uvijek odličan odabir, bilo da se radi o obiteljskom ručku ili jednostavno želite nešto hrskavo dok navečer gledate film. Budget by Bytes donosi malo drugačiju verziju od one koju možda inače radite, ali kuhinja je idealno mjesto za usvajanje novih finih okusa, a prenosi Novi List.

Sastojci

Ulje od češnjaka

1 žlica maslinovog ulja

prstohvat češnjaka

po želji dodajte vrhnje za kremastiji umak

Umak

250 g svježeg peršinovog lišća

1 češanj češnjaka, mljevenog ili drobljenog

1 žlica naribanog parmezana 

1/4 žličice soli 

paprika 

1,5 žlica limunovog soka

3 žlice maslinovog ulja

Pizza

1 tijesto za pizzu 

125 g svježe mozzarelle

2 manje rajčice 

Priprema

Pećnicu zagrijte na 250C.

U vrlo malu zdjelicu pomiješajte zajedno maslinovo ulje i češnjak. Pustite da se smjesa sjedini dok pripremate druge sastojke.

Da bi napravili umak, sitno nasjeckajte peršinovo lišće. Dodajte mljeveni češnjak, naribani parmezan, sol i papar. U smjesu dodajte limunov sok i maslinovo ulje, počevši sa samo 1 žlicom limunovog soka i 2 žlice maslinovog ulja, a po potrebi dodajte i više da bi stvorili smjesu koja je dovoljno "labava" da se može pirjati preko pizze.

Tanko narezati rajčicu i svježu mozzarellu.

Razvucite ili razvaljajte svoje tijesto za pizzu i stavite ga na lim za pečenje. Umiješajte češnjak i ulje, a zatim ih tanko namažite na cijelu površinu tijesta, uključujući i vanjsku koru.

Rasporedite kriške rajčice ravnomjerno preko tijesta, a zatim dodajte narezane kriške mozzarelle. 

Pecite pizzu u potpuno zagrijanoj pećnici desetak minuta, dok vanjska kora ne postane zlatno smeđa i sir se ne otopi, ali ne porumeni. Nakon što izvadite pizzu iz pećnice, namažite umakom od peršina, narežite  i poslužite.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter