KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pile u vinu

| Autor: Glas Istre
Pile u vinu (foto: Fini recepti)

Pile u vinu (foto: Fini recepti)


Coq au vin (pijetao u vinu) je poznati francuski specijalitet. Umjesto pijetla, u receptu smo koristili pile.

Sastojci:

  • pile, 1
  • šampinjoni, 200 g
  • maslac, 40 g
  • ljutika, 1 glavica
  • bijelo vino, 250 ml
  • vrhnje za kuhanje, 250 ml
  • brašno, 30 g
  • sol
  • bijeli papar
  • Priprema:

Pile očistimo, operemo, rasječemo i skinemo mu kožu, šampinjone narežemo na četvrtine, a luk nasjeckamo.

U ugrijanu tavu, na rastopljeni maslac, dodamo piletinu, posolimo i pržimo sa svih strana.

Nakon 15-ak minuta dodamo sjeckani luk, posipamo brašnom, promiješamo i pržimo još 2-3 minute.

Zatim ulijemo bijelo vino, izmiješamo sastojke, napola poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 30-ak minuta, po potrebi podlijevajući vodom.

Potom dodamo narezane šampinjone, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo dok umak ne zavri.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter