KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pedoći na buzaru - brzinski obrok za prave gurmane

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Pedoči ili dagnje su vrlo pristupačne - lako ih je nabaviti a i nisu skupe.

Vrlo brzo i jednostavno se pripremaju, a ovaj obrok će zadovoljiti nepce svakog gurmana.

Sastojci:

  • 1,5 kg dagnji
  • 5 žlica maslinova ulja
  • 250 ml bijelog vina
  • pršemula
  • 1 kapula
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 2 prstohvata papra
  • 1 limun

Priprema:

Očistite pedoče tako da tupom stranom noža ostružete "dlake" sa spoja školjke, kao i priljepke s vanjske strane pa svaku školjku dobro isperite u hladnoj vodi. Sve napukle školjke bacite.

U dubljoj posudi na maslinovom ulju izdinstajte sitno nasjeckanu kapulu, češnjak i šaku nasjeckane pršemule, pa dodajte očišćene pedoče i poklopite. Povremeno promiješajte.

Kad se školjke otvore, dodajte vino i kratko još prokuhajte.

Servirajte toplo u dubokim tanjurima. Uz pedoče na buzaru, servirajte kruh, koji će itekako biti potreban ako ostane toča.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter