(Snimio Milivoj Mijošek)
Pedoči ili dagnje su vrlo pristupačne - lako ih je nabaviti a i nisu skupe.
Vrlo brzo i jednostavno se pripremaju, a ovaj obrok će zadovoljiti nepce svakog gurmana.
Sastojci:
Priprema:
Očistite pedoče tako da tupom stranom noža ostružete "dlake" sa spoja školjke, kao i priljepke s vanjske strane pa svaku školjku dobro isperite u hladnoj vodi. Sve napukle školjke bacite.
U dubljoj posudi na maslinovom ulju izdinstajte sitno nasjeckanu kapulu, češnjak i šaku nasjeckane pršemule, pa dodajte očišćene pedoče i poklopite. Povremeno promiješajte.
Kad se školjke otvore, dodajte vino i kratko još prokuhajte.
Servirajte toplo u dubokim tanjurima. Uz pedoče na buzaru, servirajte kruh, koji će itekako biti potreban ako ostane toča.
Dobar tek!