KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pečena svinjska rolada

| Autor: Glas Istre
(Foto: finirecepti.net.hr)

(Foto: finirecepti.net.hr)


Svi koji vole izreku "nema ptice do prasice" došli su na svoje. Svinjska potrbušina ili carsko meso nadjeveno začinjenom i napola pečenom svinjskom pisanicom ili lungićem, savijena u roladu i ispečena u pećnici.

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 kg svinjske potrbušine
  • 300 g svinjske pisanice (srednji dio)
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 20 g maslaca
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • ½ žličice sušene majčine dušice
  • 1 žličica sjeckanog ružmarina
  • 3 žlice senfa
  • sol
  • papar

Priprema:

Sa svinjske pisanice uklonimo kožice i žilice, od otkoštene svinjske potrbušine odstranimo višak masnoće i stanjimo ju, a luk nasjeckamo.

Po radnoj površini posipamo majčinu dušicu i ružmarin, dodamo sol i papar te svinjsku pisanicu uvaljamo u mješavinu začina.

U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.

Zatim dodamo začinjenu svinjsku pisanicu i ispečemo ju sa svih strana.

Nakon 5-6 minuta meso izvadimo, a na masnoću od pečenja dodamo preostali maslac, sjeckani luk, sjeckani peršin, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok luk malo ne omekša.

Za to vrijeme svinjsku potrbušinu začinimo solju i paprom.

Potom na prženi luk dodamo senf, promiješamo i maknemo s vatre.

Dobivenom mješavinom senfa i luka premažemo svinjsku potrbušinu, na nju položimo svinjsku pisanicu, savijemo u roladu i učvrstimo kuhinjskom vezicom.

Tako pripremljenu roladu premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 90 minuta.

Gotovo pečenje izvadimo iz pećnice, uklonimo kuhinjsku vezicu, narežemo na kriške i poslužimo.

Dobar tek!

Izvor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater