Mahalabija (Muhallebi) je vrlo popularan u arapskim zemljama (Ilustracija)
Mahalabija (Muhallebi), vrlo popularan u mnogim arapskim zemljama, slatki je mliječni puding koji će poprimiti bilo koji okus koji odaberete. Tradicionalno se koristi mljeveni kardamom ukrašen mljevenim cimetom. No možete koristiti i ružinu vodicu, piše Novi list. Ako ne volite kardamom ili cvjetne note, možete dodati malo ekstrakta vanilije, ekstrakt badema, bilo koju drugu aromu.
Ovaj mliječni puding sastoji se od samo 4 sastojka, a za pripremu će vam trebati oko 10 minuta.
SASTOJCI:
4 šalice ili 1 L punomasnog mlijeka
7 žlica kukuruznog škroba ILI 12 žlica rižinog brašna
¾ šalice šećera prema želji
1 šalica vrhnja za šlag po izboru. Ako ga ne želite dodati, zamijenite s 1 šalicom mlijeka
1,5 žličice mljevenog kardamoma ILI 1 žlica ružine vode
Pistacija za ukrašavanje ili bilo koji drugi orašasti plodovi, nasjeckani kokos, grožđice
PRIPREMA:
U loncu pomiješajte punomasno mlijeko, vrhnje, šećer i kukuruzni škrob/rižino brašno i dobro umutite dok se ne otopi.
Stavite lonac na srednju vatru i neprestano miješajte oko 10 minuta dok se ne počne zgušnjavati.
Smanjite vatru na minimum i nastavite miješati još nekoliko minuta dok se ne zgusne do konzistencije pudinga. Smanjite vatru i nastavite miješati kako mlijeko ne bi uhvatilo dno posude i izgorilo.
Maknite s vatre i dodajte svoju aromu po želji (kardamom, ružina vodica…).
Stavite u male šalice za desert i ostavite u hladnjaku 2-3 sata.
Kad ste spremni za posluživanje, ukrasite orašastim plodovima, kokosom i/ili grožđicama i uživajte.