ilustracija
Sastojci:
8 svinjskih medaljona
2 luka
8 kriški pancete
6 žlica maslaca
oko 60 g šećera
crveno vino
ocat sol i papar
2 žlice maslinovog ulja
8 režnja češnjaka
50 ml balzamičnog octa
1 1/2 šalice temeljca
ružmarin
Priprema:
U tavi skuhajte luk na laganoj temperaturi i karamelizirajte s maslacem i šećerom oko 30 minuta.
Dodajte crveno vina, ocat i kuhajte dok se ne zgusne oko osam minuta. Posolite.
Začinite svinjetinu sa soli, paprom i ružmarinom. Stavite komad pancete na svaki medaljon i zavežite konopcem.
U tavi zagrijte ulje i luk. Dodajte svinjetinu okrenutu na stranu gdje je panceta i kuhajte na jačoj temperaturi dok ne posmeđi. Oko tri minute to traje.
Okrenite medaljone, smanjite temperaturu i kuhajte još tri minute. Stavite na tanjur i pokrijte folijom.
U istu tavu dodajte crvenog vina i balzamičnog octa i kuhajte kratko na najjače dok se ne reducira. Dodajte temeljac i kuhajte oko pet minuta na laganoj vatru. Poslužite s marmeladom od luka i umakom od vina.