KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Nedjeljni ručak na drugačiji način - MEDALJONI SA KARMELIZIRANIM LUKOM

| Autor: Glas Istre
ilustracija

ilustracija


Sastojci:

8 svinjskih medaljona

2 luka

8 kriški pancete

6 žlica maslaca

oko 60 g šećera

crveno vino

ocat sol i papar

2 žlice maslinovog ulja

8 režnja češnjaka

50 ml balzamičnog octa

1 1/2 šalice temeljca

ružmarin

Priprema:

U tavi skuhajte luk na laganoj temperaturi i karamelizirajte s maslacem i šećerom oko 30 minuta.

Dodajte crveno vina, ocat i kuhajte dok se ne zgusne oko osam minuta. Posolite.

Začinite svinjetinu sa soli, paprom i ružmarinom. Stavite komad pancete na svaki medaljon i zavežite konopcem.

U tavi zagrijte ulje i luk. Dodajte svinjetinu okrenutu na stranu gdje je panceta i kuhajte na jačoj temperaturi dok ne posmeđi. Oko tri minute to traje.

Okrenite medaljone, smanjite temperaturu i kuhajte još tri minute. Stavite na tanjur i pokrijte folijom.

U istu tavu dodajte crvenog vina i balzamičnog octa i kuhajte kratko na najjače dok se ne reducira. Dodajte temeljac i kuhajte oko pet minuta na laganoj vatru. Poslužite s marmeladom od luka i umakom od vina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter