KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Fini nedjeljni čokoladni kolač s jagodama i slatkim vrhnjem

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Nisu jagode i vino, kako pjesma kaže,  nego jagode i čokolada ona fina kombinacija za skladan okus. Tako se i u  ovom slučaju crveni plodovi ili neko drugo kiselkasto bobičasto voće odlično slažu s okusom čokolade koja dominira u ovom kolaču sa slatkim vrhnjem. Za dekoraciju uz jagodu obično se dodaje i malo šlaga. Njami…

Biskvit:

160 g čokolade (50% posto kakao)

160 grama maslaca

90 grama brašna

4 grama praška za pecivo

70 grama šećera

3 jaja

vanilin šećer

Ganache:

250 grama čokolade

250 ml slatkog vrhnja

0,3 dcl tamnog ruma

10 dkg jagoda

šlag za dekoraciju

Priprema:

Prvo se priprema biskvit. Čokoladu i maslac valja otopiti na pari. Zatim se izdvoje bjelanjke i istuče ih se u čvrsti snijeg. Posebno mutiti žumanjke sa šećerom, dodati naribanu koricu limuna. Sve sastojke spojiti lagano miješajući, pa zatim dodati brašno zajedno s praškom za pecivo. Smjesu izliti u nauljen kalup i peći 15 -20 minuta na 200 stupnjeva. Pustiti da se ohladi i ne vaditi iz kalupa.

Pripremite zatim ganache. Zagrijati slatko vrhnje sa čokoladom za kuhanje izlomljenom na manje komade. Miješati dok se čokolada ne otopi. Dodati rum za aromu.

Smjesu izliti na ohlađeni biskvit. Staviti u frižider da se ohladi i stisne. Poslužiti sa šlagom i jagodama ili nekim drugim bobičastim voćem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum