KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Minhenski odrezak - preporuka za sve ljubitelje bečkog odreska

| Autor: Glas Istre
(Foto: Pexels)

(Foto: Pexels)


Münchner schnitzel je zanimljiva varijacija na temu poznatog bečkog odreska.

Umjesto teletine možete upotrijebiti i svinjetinu, a odreske poslužite s restanim krumpirom ili pireom. Odlično će pasati i salata, kao i pivo.

 

Sastojci za minhenski odrezak:

  • 8 tankih telećih odrezaka
  • 8 žličica senfa
  • 8 žličica hrena
  • 6 žlica brašna
  • 3 jaja
  • 2 žlice mlijeka
  • 300 g krušnih mrvica
  • maslac
  • sol
  • papar

 

Priprema:

Odreske prema potrebi stanjite batom pa posolite i popaprite. Stavite brašno u tanjur, umutite jaja s mlijekom u drugom tanjuru i u treći tanjur stavite krušne mrvice.

Odreske s jedne strane premažite žličicom senfa pa pobrašnite, a drugu stranu premažite žličicom hrena i pobrašnite. Umočite u jaja i na kraju u krušne mrvice.

U tavi pržite meso na zagrijanom ulju ili pročišćenom maslacu nekoliko minuta sa svake strane. Nakon prženja neka malo odleže na kuhinjskom papiru da se ocijedi masnoća. Poslužite s restanim krumpirom ili pireom i salatom.

Dobar tek!

Izvor: Pun kufer

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter