KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Malo jeftinih sastojaka i brza priprema za jelo u kojem ćemo guštati - ŠPAGETI S UMAKOM OD TUNE

| Autor: Glas Istre
Za pripremu je dovoljno 15-ak minuta (Ilustracija)

Za pripremu je dovoljno 15-ak minuta (Ilustracija)


Ovaj recept najukusniji je s klasičnim špagetima, ali možete ga raditi i s drugim vrstama dugačke tjestenine. Ključan korak u pripremanju ovakvih jednostavnih recepata s tjesteninom jest da umaku dodate otprilike jednu šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina. Kombinacija masnoće iz umaka i škroba iz vode učinit će da se umak zgusne i primi za tjesteninu, piše portal zadovoljna.hr.

SASTOJCI (ZA ŠEST OSOBA):

500 grama špageta (ili druge dugačke tjestenine)

četiri žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

2 režnja češnjaka, zdrobljena

pola glavice žutog luka, sitno nasjeckanog

400 grama pasirane rajčice iz konzerve

150 grama tune iz konzerve

30 grama nasjeckanog peršina

PRIPREMA:

Skuhajte špagete u velikom loncu u slanoj vodi, jednu minutu manje nego što piše na pakiranju.

Pripremite umak dok se tjestenina kuha. Maslinovo ulje zagrijte na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i pržite ga dok ne pusti miris. Dodajte luk i pržite ga dok ne omekša, zatim dodajte rajčicu i pola šalice vode. Pustite da krčka tri minute pa dodajte tunu te maknite s vatre.

Kada je tjestenina gotova, uzmite jednu šalicu vode u kojoj se kuhala te procijedite tjesteninu.

Dodajte tjesteninu u umak zajedno s ¾ šalice vode u kojoj se kuhala. Miješajte špagete dok se umak ne zgusne i ne primi za tjesteninu, jednu do dvije minute. Dodajte još vode u kojoj su se kuhali špageti ako je umak potrebno još omekšati.

Pospite peršinom te prema želji dodajte sol i papar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum