KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: LJETNI KOLAČ BEZ PEČENJA Sladoledna torta

| Autor: Glas Istre
ilustracija

ilustracija


Sastojci:

500 g mljevenog plazma keksa

2 vrećice šlaga (500 ml nakon miksanja)

200 ml hladnog mlijeka

100 ml mineralne vode

400 ml kiselog vrhnja

500 ml vrhnja za šlag

3 žlice šećera u prahu

350 g tayberry bobica (ili malina, kupina…)

100 g ribizla

100 g čokolade

Priprema:

Istresti šlag iz vrećice u posudu, dodati mlijeko i mineralnu vodu pa miksati tako dugo dok se ne dobije ne prečvrsti šlag. Odmah umiksati i kiselo vrhnje. Tada umiješati mljeveni plazma keks i dobro sve sjediniti.

Masu podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati struganu čokoladu, a u drugi dio umiješati voće.

Obruč za torte promjera 24 cm postaviti na pladanj na kojemu će torta stajati i na kojemu će moći ići u zamrzivač. Obložiti rubove prozirnom folijom. Na dno staviti sloj sa čokoladom. Preko njega staviti sloj sa voćem. Preko svega ide debeli sloj posebno tučenog slatkog vrhnja.

Tortu staviti u zamrzivač na 2-3 sata prije posluživanja. Ako se sladoledna torta prejako zamrzne i postane pretvrda za rezanje, tada je samo ostavite na sobnoj temperaturi 10-tak minuta da malo ‘otpusti’.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter