KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Lagani ručak na brzaka - Pita od grčkog jogurta i feta sira

ilustracija

ilustracija


Sastojci:

400 g feta sira

200 g grčkog jogurta

200 g tvrdog ili polutvrdog sira ili kombinirano

2 jaja

170 g otopljenog maslaca

125 ml mlijeka

140 g glatkog brašna

1 žličica praška za pecivo

1/2 žličice papra

malo muškatnog oraščića

 Priprema:

U većoj zdjeli izmiješati brašno, prašak za pecivo, papar i malo ribanog muškatnog oraščića. Na laganoj vatri otopiti maslac pa ga rashladiti mlijekom i jogurtom. Umiješati razmućena jaja. Pomalo ulijevati u brašno i mutiti da se dobije glatka smjesa, bez grudica.

Umiješati naribane sireve, tvrdi i polutvrdi i na kraju na krupnije komade.

Vatrostalnu posudu namazati maslacem, izliti smjesu i poravnati.

Peći na 180°C oko 45 minuta ili dok pita po vrhu ne dobije zlatno žutu koricu. Probosti čačkalicom, mora izaći čista.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter