KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Krofne su slatki simbol petog godišnjeg doba. Otkrivamo kako da ostanu sočne, a da ne upiju masnoću!

| Autor: Glas Istre
(Pixabay)

(Pixabay)


Slatki simbol petog godišnjeg doba su krafne, slastica za koje originalni recept ne postoji jer svaka domaćica ljubomorno čuva trikove koje njihove čine najboljima. Ovaj recept garantira najsočnije krafne bez upijanja masnoća, piše portal zadovoljna.hr.

SASTOJCI:

1 kg glatkog brašna

2 cijela jaja i 2 žumanjka

1/2 šalice šećera

1 čajna žlica soli (puna do rubova)

2 vanilin šećera

½ vrećice praška za pecivo

malo ribane korice limuna

1 čajna žlica rakije

1 dcl ulja

5 dcl mlijeka

1 kocka svježeg kvasca

PRIPREMA:

U posudi zagrijte 1 dcl mlijeka (ne smije biti prevruće) dodajte 1 čajnu žlicu šećera i 1 čajnu žlicu brašna, promiješajte i dodajte svježi kvasac. Ostavite da se sve diže.

Jaja tucite sa šećerom i malom žlicom soli dok ne dobijete pjenastu smjesu, potom je dodajte u toplo brašno pomiješano s praškom za pecivo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini