(Pixabay)
Slatki simbol petog godišnjeg doba su krafne, slastica za koje originalni recept ne postoji jer svaka domaćica ljubomorno čuva trikove koje njihove čine najboljima. Ovaj recept garantira najsočnije krafne bez upijanja masnoća, piše portal zadovoljna.hr.
SASTOJCI:
1 kg glatkog brašna
2 cijela jaja i 2 žumanjka
1/2 šalice šećera
1 čajna žlica soli (puna do rubova)
2 vanilin šećera
½ vrećice praška za pecivo
malo ribane korice limuna
1 čajna žlica rakije
1 dcl ulja
5 dcl mlijeka
1 kocka svježeg kvasca
PRIPREMA:
U posudi zagrijte 1 dcl mlijeka (ne smije biti prevruće) dodajte 1 čajnu žlicu šećera i 1 čajnu žlicu brašna, promiješajte i dodajte svježi kvasac. Ostavite da se sve diže.
Jaja tucite sa šećerom i malom žlicom soli dok ne dobijete pjenastu smjesu, potom je dodajte u toplo brašno pomiješano s praškom za pecivo.