KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Kremasti rižoto koji se kuha u jednom loncu, a nestaje za čas!

| Autor: Glas Istre
(Ilustracija)

(Ilustracija)


Rižoto je ukusno i iznimno fleksibilno jelo koje se može pripremiti od različitih namirnica – mesa, ribe i povrća uz nezaobilazni naribani sir.

Da biste dobili ukusni i kremasti obrok potrebno je koristiti rižu kratkog zrna poput arboria koje je puno škroba te daje najbolje rezultate. Dubinu okusa, pak, daje mu povrtni ili mesni temeljac koji se postupno dodaje riži.

Donosimo vam recept za kremasti rižoto s gljivama i parmezanom koji zahtjeva nešto truda i pažnje, ali vrijedi se potruditi i napraviti ga, piše portal zadovoljna.hr.

SASTOJCI:

300 grama arborio riže

300 grama gljiva po želji

120 ml suhog bijelog vina

50 grama naribanog parmezana

1,2 l mesnog ili povrtnog temeljca

1 manji luk

komadić maslaca

sol i papar

peršin

biljno ulje za pirjanje

PRIPREMA:

U većem loncu zagrijte malo ulja, pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckani luk. Za to će vam biti potrebno oko tri do četiri minute.

nasjeckane gljive i pirjajte sve zajedno oko dvije do tri minute.

U lonac ubacite arborio rižu i lagano je tostirajte oko jedne minute u zagrijanom loncu uz stalno miješanje.

Podlijte bijelim vinom i kuhajte sve zajedno oko dvije do tri minute dok alkohol ne ispari.

Malo po malo ulijevajte pripremljeni temeljac u rižu uz često miješanje. Kada riža „popije“ svu tekućinu, dodajte još.

Ponavljajte taj postupak dok niste potrošili sav temeljac, a riža se nije skuhala do kraja (riža bi trebala biti al dente). Za to će vam biti potrebno oko 20 do 25 minuta termičke obrade na laganoj temperaturi.

Pri kraju kuhanja u rižu dodajte komadić maslaca i naribani parmezan, posolite i popaprite po želji, a sve zajedno ukrasite s malo svježeg peršina.

Poslužite toplo uz salatu po želji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini