KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Kremasti gratinirani krumpir - jednostavno jelo bogatog okusa

| Autor: Glas Istre
(Pixabay)

Gratinirani krumpir se izuzetno jednostavno priprema, a oduševljava svojim bogatim okusom. Ako želite, možete recepturu obogatiti i sitno nasjeckanom pancetom.

Sastojci:

  • 4 krumpira
  • 1 kapula
  • 3 žlice maslaca
  • 3 žlice brašna
  • sol
  • papar
  • 2 šalice mlijeka
  • 150 g ribane gaude

Priprema:

Krumpir ogulite i narežite na ploške, a kapulu očistite i narežite na kolutove.

Namastite dublji pleh ili vatrostalnu posudu, i na dno posložite polovicu krumpira, preko toga složite narezani luk i preko toga ostatak krumpira, te začinite solju i paprom.

U posebnoj posudi otopite maslac, pa umiješajte brašno i sol. Kratko prokuhajte uz stalno miješanje, pa ulijte mlijeko i kuhajte uz povremeno miješanje dok se smjesa zgusne.

Tada dodajte sir, nastavite miješati dok se ne otopi (minutu - dvije).

Ovu smjesu prelijte preko krumpira, prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko sat i pol pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Dobar tek!


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater