KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Kremasta tjestenina sa šampinjonima

| Autor: Glas Istre
(Foto: Maja&Ante)

(Foto: Maja&Ante)


Recept je dovoljan za dvije veće ili tri manje porcije. U vrijeme velikih vrućina, želimo da kuhanje bude što kraće. Zato je ovaj recept savršen za dane koji nam slijede.

Sastojci:

  • 200-250 g špageta ili druge tjestenine
  • 1 žlica maslaca
  • 2 češnja češnjaka
  • 250 g šampinjona
  • 75 ml bijelog vina
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 20 g parmezana
  • sol, papar, svježi ili sušeni timijan

Priprema:

Šampinjone narežite na veće komade (npr. šestine ili četvrtine), a češnjak zgnječite nožem i nasjeckajte sitno.

Na maslacu kratko prepržite češnjak, pazeći da ne zagori. Trebat će vam samo 30 sekundi, da pusti aromu. Zatim dodajte šampinjone i pržite na jakoj pa onda srednje jakoj vatri dok malo ne omekšaju i dobiju lijepu zlatnu boju.

Dodajte sol papar i timijan pa podlijte vinom. Kuhajte dok alkohol iz vina ne ispari, osjetit ćete da u mirisu više nema alkohola, trebat će oko 10 minuta.

Zatim dodajte vrhnje i kuhajte na srednje jakoj vatri dok se umak malo ne zgusne.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, al dente. Prebacite ih u gotovi umak, izravno iz lonca, ne treba ih cijediti niti ispirati. Dodajte i par žlice vode od kuhanja špageta i sve zajedno pustite da zavrije kako bi se umak još malo zgusnu djelovanjem škroba iz vode.

Na kraju u tjesteninu umiješajte ribani parmezan i odmah poslužite.

(Izvor: likechocholate.net)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater