(Foto: Maja&Ante)
Recept je dovoljan za dvije veće ili tri manje porcije. U vrijeme velikih vrućina, želimo da kuhanje bude što kraće. Zato je ovaj recept savršen za dane koji nam slijede.
Sastojci:
Priprema:
Šampinjone narežite na veće komade (npr. šestine ili četvrtine), a češnjak zgnječite nožem i nasjeckajte sitno.
Na maslacu kratko prepržite češnjak, pazeći da ne zagori. Trebat će vam samo 30 sekundi, da pusti aromu. Zatim dodajte šampinjone i pržite na jakoj pa onda srednje jakoj vatri dok malo ne omekšaju i dobiju lijepu zlatnu boju.
Dodajte sol papar i timijan pa podlijte vinom. Kuhajte dok alkohol iz vina ne ispari, osjetit ćete da u mirisu više nema alkohola, trebat će oko 10 minuta.
Zatim dodajte vrhnje i kuhajte na srednje jakoj vatri dok se umak malo ne zgusne.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, al dente. Prebacite ih u gotovi umak, izravno iz lonca, ne treba ih cijediti niti ispirati. Dodajte i par žlice vode od kuhanja špageta i sve zajedno pustite da zavrije kako bi se umak još malo zgusnu djelovanjem škroba iz vode.
Na kraju u tjesteninu umiješajte ribani parmezan i odmah poslužite.
(Izvor: likechocholate.net)