KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Kremasta palenta sa šugom od kobasica

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Ako želite zasitan ručak s daškom tradicije, apsolutno preporučamo da isprobate današnji recept - kremastu palentu sa šugom od kobasica. Koje ćete kobasice koristiti - ovisi o vašem ukusu i mogućnostima, no bez obzira na izbor, ovo šugo će sigurno ispasti odlično. Ako ne preferirate palentu - možete ovo šugo servirati uz tjesteninu po vašem izboru.

Sastojci za 4 osobe

Sastojci za umak:

  • 1 kapula
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 kobasice
  • 2 mrkve
  • Komad celera
  • 1 dcl crnog vina
  • 1 dcl passata di pomodoro
  • Bosiljak
  • Peršin

Sastojci za palentu:

  • 2 šalice palente
  • 80 g maslaca
  • 50 g parmezana
  • Voda
  • Sol
  • Papar

Priprema:

U dubljoj tavi dinstajte sitno narezanu kapulu dok ne postane staklasta. Dodajte nasjeckani češnjak i na sitno narezanu kobasicu (ogulite kobasicu prije rezanja). Kad meso dobije boju, dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer i dinstajte pet minuta, pa dodajte vino, smanjite vatru na srednju jačinu i dinstajte 10-ak minuta dok vino ne ishlapi, pa dodajte umak od rajčice, začinite solju i paprom, pa kuhajte 20-ak minuta - ako je umak pregust, dodajte malo vode. Pred kraj dodajte sitno sjeckani bosiljak i peršin.

Skuhajte palentu prema uputama na pakiranju, a pred sam kraj kuhanja dodajte maslac i parmezan i sve dobro promiješajte. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter