(Ilustracija)
Lubenica je mnogima najomiljenije ljetno voće. Odnosno povrće. Okusom je vrlo slatka i osvježavajuća, a kad se malo zagrize bijeli dio koji se nalazi pod korom, okus podsjeća na svježi krastavac.
Razlog tome je što je lubenica, koja daje sjajan okus salatama baš kao i krastavac, većinom sastavljena od vode, piše portal zadovoljna.hr.
SASTOJCI:
1 velika rajčica
15 dag lubenice
15 dag feta sira
1 manja crvena paprika
pola manjeg svježeg krastavca
pola ljubičastog luka
masline
par listića bosiljka
maslinovo ulje
ocat
sol i papar
PRIPREMA:
Rajčicu operite, narežite na tanke ploške i ubacite u zdjelu. Dodajte lubenicu očišćenu od koštica i narezanu na kockice te krastavac narezan na tanke ploške. Operite i papriku, očistite je od koštica pa narežite na trakice i dodajte u zdjelu, a zatim i luk narezan na tanke trakice.
Sve posolite, popaprite, dodajte ulja i octa po želji i zatim promiješajte. Na kraju na salatu namrvite fetu, ubacite malo maslina po želji i na posipajte nasjeckanim bosiljkom.