KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jelo s tikvicama koje je jednako dobro i toplo i hladno

| Autor: Glas Istre
(Ilustracija)

(Ilustracija)


Tikvica je mnogim damama omiljeno ljetno povrće koje pruža mogućnosti za brojne kulinarske eksperimente. Od tikvica, sira, jaja i nešto vrhnja možete napraviti i ukusan složenac, koji se može jesti topao ili hladan, a koji će se sjajno sljubiti sa sezonskim salatama. Ispecite ga, podijelite na manje porcije, stavite u hladnjak i uživajte u njemu tijekom tjedna, piše portal zadovoljna.hr.

SASTOJCI:

3 tikvice

3 jaja

3 češnja češnjaka

200 g naribanog sira cheddara ili gaude

100 ml milerama

30 g naribanog parmezana

2 žlice maslaca

1 čajna žličica sušenog bosiljka

sol i papar po želji

svježi peršin za ukrašavanje

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

Operite tikvice, dobro ih posušite i narežite na kolutiće debljine oko pola centimetra.

Pravokutni lim za pečenje namastite maslacem, pa u njega poslažite narezane komadiće tikvica.

Preko tikvica ravnomjerno pospite polovicu naribanog cheddara ili gaude.

U zdjeli istucite jaje, pomiješajte s parmezanom, mileramom, soli, paprom, sušenim bosiljkom i nasjeckanim komadićima češnjaka.

Prelijte smjesu preko tikvica i sira i stavite peći u pećnicu oko 25 minuta.

Izvadite smjesu iz pećnice, pospite ostatak sira i pecite još 5 do 10 minuta dok se sir ne rastopi i zapeče, a tikvice ispeku do kraja.

Poslužite s listićima peršina i svježom sezonskom salatom. Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter