ilustracija
Sočan i ukusan, kolač od bundeve i badema izvrsno paše uz vruću čokoladu ili najdraži jesenski čaj, a mi ga preferiramo jesti ušuškani ispod pokrivača uz najdražu seriju. Njegova priprema je jednostavna, a dobra vijest je što se radi s malo brašna i skoro pa ništa masti, piše Novi list.
Sastojci:
Priprema:
Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Očistite bundevu i sitno naribajte. Utucite snijeg od bjelanjaka. U drugoj posudi pomiješajte bademe, brašno i prašak za pecivo.
Umiješajte žutanjke i šećer. Dodajte suhim sastojcima. Dodajte naribanu bundevu. Tijesto mijesite dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte cimet i sok od limuna.
Postepeno tijestu dodajte snijeg od bjelanjaka. Tijesto ulijte u kalup za kuglof ili kruh. Kolač pecite oko 60 minuta.