KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jednostavni kolač od bundeve i badema

| Autor: Dijana Ljubanović
ilustracija

ilustracija


Sočan i ukusan, kolač od bundeve i badema izvrsno paše uz vruću čokoladu ili najdraži jesenski čaj, a mi ga preferiramo jesti ušuškani ispod pokrivača uz najdražu seriju. Njegova priprema je jednostavna, a dobra vijest je što se radi s malo brašna i skoro pa ništa masti, piše Novi list. 

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 400 g Hokkaido bundeve
  • 350 g mljevenih badema
  • 5 jušnih žlica brašna
  • 1 čajna žlica cimeta
  • 280 g šećera
  • Malo limunovog soka

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Očistite bundevu i sitno naribajte. Utucite snijeg od bjelanjaka. U drugoj posudi pomiješajte bademe, brašno i prašak za pecivo. 

Umiješajte žutanjke i šećer. Dodajte suhim sastojcima. Dodajte naribanu bundevu. Tijesto mijesite dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte cimet i sok od limuna.

Postepeno tijestu dodajte snijeg od bjelanjaka. Tijesto ulijte u kalup za kuglof ili kruh. Kolač pecite oko 60 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini