KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jednostavna i ukusna piletina s rižom i gljivama pripremljena u jednoj tavi

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Kod kuhanja je vječita gnjavaža kad ostane puno prljavog suđa nakon dobrog ručka - a danas vam donosimo jednostavan recept za ukusnu piletinu s rižom i gljivama, koja se priprema u samo jednoj dubljoj tavi ili loncu.

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g piletine (po izboru)
  • 50 g maslaca
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 300 g šampinjona
  • 1 manja kapula
  • 400 ml pilećeg temeljca
  • 50 ml bijelog vina
  • 2 žlice senfa
  • 150 g riže
  • 1 brokula
  • 50 g parmezana
  • svježi vlasac
  • sol
  • papar
  • mljevena crvena paprika

Priprema:

Prije pečenja, piletinu začinite solju i mljevenom crvenom paprikom, pa pustite da odstoji oko pola sata.

U dubljoj tavi na srednjoj vatri otopite maslac, ubacite piletinu i pecite dok dobije zlatnu boju, pa izvadite iz tave i stavite na tanjur sa strane.

Na masnoću od pečenja dodajte na polovice narezane gljive i kratko ispecite. Izvadite ih iz tave i stavite u posudu.

Kapulu narežite i kratko popržite dok ne postane staklasta, pa dodajte češnjak i pržite par sekundi. Nakon toga ubacite rižu i popržite par minuta, pa ulijte vino.

Kad vino gotovo ishlapi, dodajte pomalo temeljac uz povremeno miješanje.

Kad ste potrošili gotovo sav temeljac, vratite gljive u tavu, dodajte senf te sve promiješajte, pa vratite i pečenu piletinu, brokulu i sve prelijte ostatkom temeljca.

Kuhajte sve skupa na laganoj vatri oko pet do deset minuta.

Servirajte toplo, te začinite ribanim parmezanom i vlascem.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater