KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Jednostavan, brz i slastan recept - PILETINA U UMAKU OD SIRA!

| Autor: Glas Istre

Treba vam recept za jednostavan, brz i slastan ručak? Isprobajte ukusnu piletinu u umaku od sira koja je gotova za tren, koji preporuča portal zadovoljna.hr. Kao prilog možete poslužiti krumpir, tjesteninu ili rižu!

SASTOJCI:

- 1 srednja pileća prsa

- 1 žlica maslinova ulja (ili masnoće po želji)

- 1 jušna žlica maslaca

- 2 dl slatkog vrhnja

- 10 dag ribanog parmezana

- sol, papar i muškatni oraščić

- po želji malo sjeckanog peršina ili bosiljka

PRIPREMA:

Pileća prsa operite i narežite na manje kockice ili trakice. U zdjelu stavite žlicu maslinova ulja, zagrijte ga na srednje jakoj vatri, ubacite piletinu. Posolite i popaprite te je pržite 10-ak minuta dok se ne ispeče i postane zlatnožuta. Pečenu piletinu stavite na tanjur.

U zdjelu u kojoj ste pržili piletinu stavite žlicu maslaca. Kuhačom lagano sastružite sve ostatke od pečenog mesa s dna jer će sve to dati okus umaku. Kad se maslac otopi, dodajte slatko vrhnje, naribajte malo muškatnog oraščića, promiješajte i pustite da lagano provri 2-3 minute.

U umak zatim ubacite ribani parmezan, vratite piletinu u zdjelu i sve dobro promiješajte. Piletinu u umaku od sira možete poslužiti uz prilog po želji. Sjajno će se slagati s tjesteninom, krumpirom i rižom, a jednako ukusna bit će i s kus-kusom, bulgurom ili kvinojom. Prije serviranja pospite sitno sjeckanim peršinom ili bosiljkom.


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater