KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Frittata - ukusno jelo koje se jednostavno i brzo priprema

| Autor: Glas Istre
(Foto: Pexels)

(Foto: Pexels)


Frittata je talijansko jelo od jaja pripremljeno u pećnici. Slična je omletu, no može se pripremiti u bezbroj kombinacija - osim povrća, može se dodati i šunka, slanina, gljive...

Sastojci za tri osobe:

  • 6 jaja
  • sol
  • 60 ml slatkog vrhnja
  • 3 mlada luka
  • 100 g brokule (ili zelenog povrća po želji)
  • 5 - 6 cherry rajčica
  • 100 g ribanog parmezana
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

U zdjeli dobro promiješajte, slatko vrhnje i sol, dok ne dobijete glatku smjesu.

Mladi luk očistite i narežite na kolutiće.

Brokulu narežite na manje komade, a rajčice prepolovite.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

Odaberite tavu koja može ići i u pećnicu, u njoj zagrijte maslinovo ulje pa popirjajte mladi luk i brokulu (ako nemate tavu koja može u pećnicu, pripremite sve u tavi, pa prebacite u pleh).

Kad povrće omekša, prelijte ga pripremljenom smjesom od jaja.

Pecite na srednje jakoj vatri dok rubovi jaja ne uhvate malo boje pa maknite s vatre.

Po jajima rasporedite ribani parmezan i polovice rajčica.

Ubacite tavu u zagrijanu pećnicu i pecite desetak minuta ili dok jaja nisu potpuno pečena.

Poslužite toplo uz salatu po izboru i kruh.

Dobar tek!

Izvor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter