(Foto: Pexels)
U talijanskoj kuhinji popularna su jela s tjesteninom koja se brzo pripremaju - a danas vam donosimo recept za finu tjesteninu s kobasicama i povrćem, koja je gotova u svega pola sata.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Skinite ovitak s kobasica i narežite ih na kolutiće. U dubljoj tavi na malo maslinovog ulja popržite narezanu kapulu dok ne postane staklasta, pa dodajte nasjeckani češnjak i žličicu crvene mljevene paprike i popržite pola minute, pa dodajte kobasicu i pržite uz stalno miješanje oko pet minuta.
Ulijte usitnjene pelate, začinite solju i paprom i kuhajte dok ne proključa, pa smanjite vatru, poklopite i kuhajte još 10-ak minuta uz povremeno miješanje.
Skuhajte tjesteninu po uputama na pakiranju, i procijedite je, ali pustite oko 0,5 dcl vode u kojoj se kuhala tjestenina, pa sve to pomiješajte s umakom i promiješajte da se sastojci prožmu.
Dodajte špinat, i kuhajte minutu - dvije dok ne uvene.
Servirajte u dubokim tanjurima i obilno posipajte ribanim parmezanom.
Dobar tek!