KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Fini ručak gotov za pola sata - tjestenina s kobasicama na talijanski način

| Autor: Glas Istre
(Foto: Pexels)

(Foto: Pexels)


U talijanskoj kuhinji popularna su jela s tjesteninom koja se brzo pripremaju - a danas vam donosimo recept za finu tjesteninu s kobasicama i povrćem, koja je gotova u svega pola sata.

Sastojci za 4 osobe:

  • 400 g tjestenine po izboru
  • 1 kapula
  • 3 češnja češnjaka
  • 400 g svježih kobasica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 750 g pelata
  • 100 g mladog špinata
  • ribani parmezan
  • sol
  • papar

Priprema:

Skinite ovitak s kobasica i narežite ih na kolutiće. U dubljoj tavi na malo maslinovog ulja popržite narezanu kapulu dok ne postane staklasta, pa dodajte nasjeckani češnjak i žličicu crvene mljevene paprike i popržite pola minute, pa dodajte kobasicu i pržite uz stalno miješanje oko pet minuta.

Ulijte usitnjene pelate, začinite solju i paprom i kuhajte dok ne proključa, pa smanjite vatru, poklopite i kuhajte još 10-ak minuta uz povremeno miješanje.

Skuhajte tjesteninu po uputama na pakiranju, i procijedite je, ali pustite oko 0,5 dcl vode u kojoj se kuhala tjestenina, pa sve to pomiješajte s umakom i promiješajte da se sastojci prožmu.

Dodajte špinat, i kuhajte minutu - dvije dok ne uvene.

Servirajte u dubokim tanjurima i obilno posipajte ribanim parmezanom.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter