KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Dosta vam je već goveđih i pilećih juha? Isprobajte ovu brzu krem juhu od gljiva

| Autor: Portal NoviList.hr

Želite pripremiti ukusno i toplo predjelo, ali vam je već dosta goveđih i pilećih juha? Umjesto toga, skuhajte ovu krem juhu od gljiva koju možete brzo napraviti, a potrebno vam i je vrlo malo sastojaka. Dobar tek!

Sastojci:

2 luka, grubo sjeckana

1 češanj češnjaka

500 g gljiva, sitno sjeckanih

750 ml kokošjeg temeljca

4 žlice vrhnja

malo peršina za serviranje 

Priprema:

U loncu prvo ugrijati malo maslinovog ulja i staviti luk da poprži na laganoj vatri. Dodajte očišćene gljive i dinstajte još 10ak minuta, a nakon toga u taj lonac ubacite 1L pripremljenog kokošjeg temeljca da se kuha 15 minuta na laganoj vatri. U juhu dodajte vrhnje i štapnim mikserom tucite dok juha ne postane kremasta. Još kratko kuhajte na niskoj temperaturi i posolite. 


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum