(Pixabay)
Ova popularna torta od sira, koju nije potrebno peći u pećnici, vrlo se jednostavno i brzo priprema. Danas vam donosimo isprobani recept, s kojim ćete zasigurno oduševiti sve koji budu imali prilike probati vaš cheesecake.
Sastojci:
Priprema:
Kekse izmrvite (najbolje da ih stavite u vrećicu i izgnječite dlanom ili valjkom za tijesto) pa ih u dubljoj posudi izmiješajte s rastopljenim maslacem. Stavite u frižider na 10-ak minuta da se smjesa "stisne".
U dublju posudu stavite sirni namaz, jogurt i želatin u prahu pa sve skupa izmiksajte. Kad dobijete kompaktnu smjesu, uz stalno miješanje dodajte šećer i vanilin šećer.
Na dno okruglog kalupa (preporučamo kalup čije su bočne strane odvojive) stavite bazu od keksa i maslaca, pa na to poslažite voće iz kompota po izboru, a zatim ulijte dobivenu kremu, pa po vrhu posložite voće.
Preljev za torte izmiješajte s kompotom, pa kratko prokuhajte dok ne zavrije. Prelijte po vrhu cheesecakea, i sačekajte da se ohladi pa stavite tortu u frižider minimalno tri sata.
Dobar tek!