KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Donosimo recept za najbolji cheesecake - savršen desert bez pečenja, pravo osvježenje za tople dane

| Autor: Glas Istre
(Pixabay)

(Pixabay)


Ova popularna torta od sira, koju nije potrebno peći u pećnici, vrlo se jednostavno i brzo priprema. Danas vam donosimo isprobani recept, s kojim ćete zasigurno oduševiti sve koji budu imali prilike probati vaš cheesecake.

 

Sastojci:

  • 600 g sirnog namaza (ABC ili slično)
  • 200 g čvrstog jogurta
  • 3 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 instant želatin u prahu
  • 1 vrećica preljeva za torte
  • 200 g suhih keksa (npr. petit keksi)
  • 125 g maslaca
  • 1 limenka voća u kompotu (po izboru)

 

Priprema:

Kekse izmrvite (najbolje da ih stavite u vrećicu i izgnječite dlanom ili valjkom za tijesto) pa ih u dubljoj posudi izmiješajte s rastopljenim maslacem. Stavite u frižider na 10-ak minuta da se smjesa "stisne".

U dublju posudu stavite sirni namaz, jogurt i želatin u prahu pa sve skupa izmiksajte. Kad dobijete kompaktnu smjesu, uz stalno miješanje dodajte šećer i vanilin šećer.

Na dno okruglog kalupa (preporučamo kalup čije su bočne strane odvojive) stavite bazu od keksa i maslaca, pa na to poslažite voće iz kompota po izboru, a zatim ulijte dobivenu kremu, pa po vrhu posložite voće.

Preljev za torte izmiješajte s kompotom, pa kratko prokuhajte dok ne zavrije. Prelijte po vrhu cheesecakea, i sačekajte da se ohladi pa stavite tortu u frižider minimalno tri sata.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini