KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Domaći njoki od špinata s gljivama

| Autor: Portal NoviList.hr
(Foto: iStock)

(Foto: iStock)


Domaći njoki spadaju u kulinarske klasike kojima se uvijek vraćamo, a njoki od špinata u kombinaciji s umakom od gljiva nešto je što zaista vrijedi isprobati.

Sastojci:

Za njoke:

500 g krumpira

jaje

1 žumanjak

500 g glatkog brašna

pola decilitra ulja

sol

Za umak:

200 g gljiva bukovača

pola čaše vrhnja

1 žumanjak

200 ml mlijeka

40 g maslaca

sol i papar

Priprema:

Špinat kratko blanširajte, ocijedite i nasjeckajte. Krumpir skuhajte i pasirajte. Izmiješajte krumpir sa špinatom, dodajte jaje i žumanjak te ručno umijesite tijesto dok se ne počne odvajati od prstiju. Oblikujte njoke i skuhajte ih u vreloj vodi. Za umak operite gljive, narežite ih na komadiće i ostavite da se mariniraju u vrelom mlijeku nekoliko sati. Potom gljive stavite u posudu zajedno s maslacem i kuhajte na laganoj vatri otprilike dvadeset minuta. Posolite ih, a pri kraju kuhanja dodajte vrhnje. Maknite s vatre i dodajte žumanjak, promiješajte i umak je gotov. Izlijte ga na njoke, a po želji naribajte parmezana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter