KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Domaća juha od pomidora - fina, gusta, kremasta i brza receptura

| Autor: Glas Istre

Nema do domaće juhe - a s obzirom da je sezona pomidora, isprobajte finu, gustu i kremastu juhu od pomidora.

Receptura je vrlo jednostavna i brzo se priprema - a dobra juha, posebice ako je domaća, ujedno znači i tanjur pun zdravlja.

Sastojci:

  • 1 kg pelata ili zrelih domaćih pomidora
  • 1 kapula
  • 1 dcl bijelog vina
  • grančica svježeg bosiljka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žličice šećera
  • 1 kiselo vrhnje ili mileram
  • sol
  • papar

Priprema:

U dubokom loncu na malo maslinovog i običnog ulja dinstajte nasjeckanu kapulu dok ne dobije zlatnu boju.

Dodajte bijelo vino, pelati, par listova svježeg bosiljka, usitnjeni češnjak, sol, papar i 1 žličicu šećera.

Kada zavre, smanjite vatru i kuhajte još 5 minuta, pa maknite s vatre, dodajte kiselo vrhnje ili mileram i izmiksajte štapnim mikserom.

Poslužite u dubokim tanjurima i ukrasimo listovima svježeg bosiljka. Po želji možete u juhu dodati cruitonse (kockice prepečenog kruha).

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter