Snimila: L. BAGAR
Sastojci: 180 gr maslaca, 180 gr kristalnog šećera, 5 žumanjka, 240 gr maka, jedna jabuka , 7 bjelanjaka. Klasično prhko tijesto po potrebi. 100 gr šećera u prahu za posipanje, 100 gr badem štapića, 100 gr džema od marelice.
Pirjana cuka: 20 gr cuke, 50 gr šećera, 50 gr maslaca, 40 gr rakije
Cuku oblikovati u manje kockice, u lončić staviti maslac, šećer i cuku. Lagano sortirati i politi rakijom, pirjati dok tečnost ne ishlapi.
Priprema: Pjenasto izmiješati maslac i šećer, dodati postupno žumanjke. Umijesiti mljeveni mak pomiješan s cukom izrezanom na male kockice. Od bjelanjka istući čvrsti snijeg i umijesiti u prethodno pripremljenu smjesu. U kalup za crostatu prethodno obložen prhkim tijestom uliti smjesu, posipati štapićima badema i peći na 180 C. Ohlađenu crostatu posipat šećerom u prahu,