KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Crostata od maka i cuke

| Autor: Robert PERIĆ
Snimila: L. BAGAR

Snimila: L. BAGAR


Sastojci: 180 gr maslaca, 180 gr kristalnog šećera, 5 žumanjka, 240 gr maka, jedna jabuka , 7 bjelanjaka. Klasično prhko tijesto po potrebi. 100 gr šećera u prahu za posipanje, 100 gr badem štapića, 100 gr džema od marelice.

Pirjana cuka: 20 gr cuke, 50 gr šećera, 50 gr maslaca, 40 gr rakije

Cuku oblikovati u manje kockice, u lončić staviti maslac, šećer i cuku. Lagano sortirati i politi rakijom, pirjati dok tečnost ne ishlapi.

Priprema: Pjenasto izmiješati maslac i šećer, dodati postupno žumanjke. Umijesiti mljeveni mak pomiješan s cukom izrezanom na male kockice. Od bjelanjka istući čvrsti snijeg i umijesiti u prethodno pripremljenu smjesu. U kalup za crostatu prethodno obložen prhkim tijestom uliti smjesu, posipati štapićima badema i peći na 180 C. Ohlađenu crostatu posipat šećerom u prahu,

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater