Ilustracija (Unsplash)
Pileća prsa su zasitna a ujedno niskokalorična, a najbolja stvar jest - što se sjajno stapaju s bezbroj najrazličitijih dodataka. Ovdje donosimo vrlo ukusan i jednostavan recept za piletinu sa špinatom i sirom.
Sastojci:
Priprema:
Nasjeckajte češnjak pa ga kratko popržite i dodajte špinat, pa dinstajte dok špinat malo ne uvene. Pustite da se ohladi.
Pomiješajte ricottu, vrhnje i polovicu parmezana te dodajte špinat i začine. Kušajte i prema potrebi dodajte soli.
Oštrim nožem napravite nekoliko proreza u mesu, i u proreze rasporedite nadjev od špinata i sira. Višak nadjeva sačuvajte.
U nauljenu pleh rasporedite višak nadjeva i na njega složite meso. Narežite na sitno mozzarellu, dodajte joj preostali parmezan pa pospite preko mesa.
Pecite oko 35 minuta na 200 °C. Poslužite s povrćem ili krumpirom ili, ako ste u žurbi, ubacite u pecivo kao sendvič.
Dobar tek!