KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Brzinski i jako ukusan ručak - piletina sa špinatom i sirom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Pileća prsa su zasitna a ujedno niskokalorična, a najbolja stvar jest - što se sjajno stapaju s bezbroj najrazličitijih dodataka. Ovdje donosimo vrlo ukusan i jednostavan recept za piletinu sa špinatom i sirom.

Sastojci:

  • 150 g špinata
  • 150 g sira ricotta (ili krem sira)
  • 1 žlica vrhnja
  • 2 pileća prsa
  • 20 g mozzarelle
  • 20 g parmezana
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 prstohvat papra
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 prstohvat čilija
  • soli prema ukusu

Priprema:

Nasjeckajte češnjak pa ga kratko popržite i dodajte špinat, pa dinstajte dok špinat malo ne uvene. Pustite da se ohladi.

Pomiješajte ricottu, vrhnje i polovicu parmezana te dodajte špinat i začine. Kušajte i prema potrebi dodajte soli.

Oštrim nožem napravite nekoliko proreza u mesu, i u proreze rasporedite nadjev od špinata i sira. Višak nadjeva sačuvajte.

U nauljenu pleh rasporedite višak nadjeva i na njega složite meso. Narežite na sitno mozzarellu, dodajte joj preostali parmezan pa pospite preko mesa.

Pecite oko 35 minuta na 200 °C. Poslužite s povrćem ili krumpirom ili, ako ste u žurbi, ubacite u pecivo kao sendvič.

Dobar tek!

Izvor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter