ilustracija
Sastojci:
400 g feta sira
200 g grčkog jogurta
200 g tvrdog ili polutvrdog sira ili kombinirano
2 jaja
170 g otopljenog maslaca
125 ml mlijeka
140 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice papra
malo muškatnog oraščića
Priprema:
U većoj zdjeli izmiješati brašno, prašak za pecivo, papar i malo ribanog muškatnog oraščića.
Na laganoj vatri otopiti maslac pa ga rashladiti mlijekom i jogurtom. Umiješati razmućena jaja.
Pomalo ulijevati u brašno i mutiti da se dobije glatka smjesa, bez grudica.
Umiješati naribane sireve, tvrdi i polutvrdi i na kraju na krupnije komade, ne sitno, izmrvljeni feta sir. Ne treba soliti, feta sir je sam po sebi slan.
Vatrostalnu posudu namazati maslacem, izliti smjesu i poravnati. Ja sam pekla u dvije vatrostalne posude promjera 20 cm.
Peći na 180°C oko 45 minuta ili dok pita po vrhu ne dobije zlatno žutu koricu. Probosti čačkalicom, mora izaći čista. To je to.