KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Brzi i jednostavni ručak ili predjelo PITA OD FETA SIRA

ilustracija

Sastojci:

400 g feta sira

200 g grčkog jogurta

200 g tvrdog ili polutvrdog sira ili kombinirano

2 jaja

170 g otopljenog maslaca

125 ml mlijeka

140 g glatkog brašna

1 žličica praška za pecivo

1/2 žličice papra

malo muškatnog oraščića

Priprema:

U većoj zdjeli izmiješati brašno, prašak za pecivo, papar i malo ribanog muškatnog oraščića.

Na laganoj vatri otopiti maslac pa ga rashladiti mlijekom i jogurtom. Umiješati razmućena jaja.

Pomalo ulijevati u brašno i mutiti da se dobije glatka smjesa, bez grudica.

Umiješati naribane sireve, tvrdi i polutvrdi i na kraju na krupnije komade, ne sitno, izmrvljeni feta sir. Ne treba soliti, feta sir je sam po sebi slan.

Vatrostalnu posudu namazati maslacem, izliti smjesu i poravnati. Ja sam pekla u dvije vatrostalne posude promjera 20 cm.

Peći na 180°C oko 45 minuta ili dok pita po vrhu ne dobije zlatno žutu koricu. Probosti čačkalicom, mora izaći čista. To je to.


Podijeli: Facebook Twiter








Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater