KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Brze fritule s jogurtom

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


 I ova veljača prolazi bez pravog karnevala, ali ne mora proći bez fritula koje se uobičajeno pripremaju sve do mesopusta. Recept je jednostavan, s jogurtom i praškom za pecivo umjesto kvasca. Ne mora odstajati već se odmah može pržiti.

Sastojci

1 jaje

200 ml jogurta

2 žlice šećera

1 vanilin šećer

1 čep rakije

prstohvat soli

200 g glatkog brašna

pola praška za pecivo

po želji: limunova korica, naribana jabuka, rum, cimet...

 

Priprema:

Pjenjačom izmiješajte jaje, jogurt, šećere, rakiju i sol. Zatim umiješajte brašno i prašak za pecivo. Sve dobro spojite. Tijesto će biti gusto.

Ulje ugrijati u loncu. Treba biti toliko ulja da fritule mogu plivati u njemu, ne smiju dodirivati dno. Žličicom odvajate komadiće tijesta i spuštajte oprezno u zagrijano ulje koje ne smije biti previše vruće.

Nemojte prepuniti lonac fritulama, ostavite mjesta da se mogu napuhnuti i da se pritom mogu same okretati.

Kada se dovoljno isprže na jednoj strani obično se same okrenu na drugu, ako ne, samo ih dotaknite vilicom pa će se okrenuti.

Fritule pržite na umjerenoj vatri nekoliko minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

Možete ih posuti cimetom, šećerom u prahu ili čokoladnim preljevom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter