KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Bečki odrezak - napravite kod kuće najsočniju verziju ovog kulinarskog klasika

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Poznato austrijsko jelo "Wiener schnitzel", jedno je od najjednostavnijih ali i najpoznatijih jela na svijetu (naravno, pri tome mislimo na kuhana ili pečena jela). Gotovo da nema osobe koja nije uživala u slasnim zalogajima ovog specijaliteta, pa ako ga slučajno još niste probali - što čekate?

Sastojci za 4 osobe:

  • 800 g teletine (4 odreska)
  • 800 g krumpira za pečenje u pećnici
  • 100 g brašna
  • 2 jaja
  • 150 g krušnih mrvica
  • 50 g maslaca
  • 1 limun
  • ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Teleće odreske stavimo između dvije prozirne kuhinjske folije i nježno istučemo batom za meso.

Pommes frites stavimo peći u pećnicu, po uputama na pakiranju.

Zatim odreske posolimo, popaprimo, te redom uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice.

Tako pripremljene odreske pržimo u tavi, na vrućoj mješavini maslaca i ulja, do zlatno žute boje.

Gotove odreske izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo s pečenim pommes fritesom i kriškama limuna.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini