KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Aromatična svinjska rebra iz pećnice

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Jednostavno, ukusno i aromatično, su pridjevi kojima možemo pokušati opisati ovo jelo, ali ni izbliza ne možemo dočarati okus.

Sastojci:

  • 2.5 kg svinjskih rebara
  • 250 ml ljutog kečapa
  • 120 ml bijelog vinskog octa
  • 100 g meda od bagrema
  • 1 žličica sušenog ružmarina
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1 žličica sušene majčine dušice
  • sol

Upute:

Svinjska rebra operemo, osušimo, narežemo na komade i stavimo u lim za pečenje.

Zatim rebra posolimo, a u zdjelicu stavimo origano, dodamo majčinu dušicu i ružmarin, ulijemo bijeli vinski ocat i izmiješamo sastojke.

Dobivenom mješavinom prelijemo rebra i rukama utrljamo začine u meso.

Ovako pripremljena rebra stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C. Nakon 60 minuta rebra okrenemo i pečemo još 90 minuta.

Neposredno prije kraja pečenja, u tavicu ulijemo kečap, dodamo med, promiješamo i kad zavri maknemo s vatre.

Zatim lim za pečenje s rebrima, izvadimo iz pećnice, rebra premažemo umakom od kečapa i meda i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 160 stupnjeva 10-ak minuta.

Rebra su gotova i možemo ih poslužiti.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter