KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Odlična musaka s piletinom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:

900 g krumpira
350 g pilećeg filea
300 g šampinjona, narezanih na kriške
300 ml slatkog vrhnja
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Ulje, po potrebi
1 glavica luka, sitno nasjeckana
Malo brašna
Vezica peršina, sitno nasjeckanog
Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Skuhajte krumpir. Krumpir ogulite, narežite na kriške i skuhajte u slanoj vodi. Piletinu narežite na kockice i začinite sa soli, paprom i brašnom. Zagrijte veliku tavu, dodajte 2 žlice ulja i ispržite piletinu dok fino ne porumeni. Izvadite iz tave i ostavite sa strane. U istu tavu dodajte luk i šampinjone te dinstajte dok ne ispari sva tekućina od gljiva. Dodajte peršin te kratko popržite, a zatim podlijte slatkim vrhnjem. Kratko promiješajte i sklonite s vatre.

Vatrostalnu posudu premažite uljem u tankom sloju. U posudu za pečenje posložite kriške krumpira, a zatim red piletine i red gljiva. Stavite u pećnicu i pecite oko 15 minuta. Poslužite toplo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom