GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Kraljevi od rib in forno


U zadnjih nekoliko recepata radili smo relativno jeftine i jednostavne recepte...ljeto je...vrijeme je da se malo "raspištoljimo"...hehehe

Sastojci za 6 osoba:

  • 2 orade od 0 ,75kg
  • škrpina od 0,35 kg
  • kavala od 0,70 kg
  • barbun od 0, 25 kg
  • 1 kg tikvica
  • 1 kg mrkve
  • 1 kg krumpira
  • maslinovo ulje 2 dl
  • malvazija 2.5 dl
  • krupna sol dva tri prstohvata
  • papar jedan prstohvat

Priprema:

Narezati krumpir, mrkvu i tikvice na ploške. Dno posude preliti maslinovim uljem pa dodati po dnu malo krupne soli, staviti krumpir po njemu poslagati orade, škrpinu,barbuna i kavalu, po ribi poslagati mrkvu i tikvicu. Dodati sol, prstohvat zelenog papra u zrnu, pa preliti maslinovim uljem i bijelim vinom. Kada stavimo u pečnicu posudu obavezno poklopiti poklopcem koji ima rupice ako ga nemamo onda aluminijskom folijom na kojoj smo izbušili barem tridesetak rupica štapićem za ražnjiće ili vilicom.

Peći na 120 stupnjeva Celzijevih dva sata. Izvaditi iz pećnice pa poslužiti ili u posudi u kojoj se peklo ili posložiti na veliki pladanj. Na ovaj će način (poklopljeno s poklopcem na rupice ili prekriveno izbušenom folijom) riba i povrće ostati "soćno" a opet u komadu i zadržati svaka svoj okus...Živjeli uz čašu rashlađenog bijelog vina i dobar tek!

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter