KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Isprobajte recept za omiljene kocke s čokoladom i kokosom. Ovi čupavci tope se u ustima

| Autor: Glas Istre

U posudu za miksanje staviti bjelanjke, a žumanjce odvojiti u jednu čašu. Miksajte bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodajte ulje, 6 žlica brašna i prašak za pecivo, jedan po jedan žumanjak, pa mlijeko i preostalo brašno. Ulijte u pleh srednje veličine (cca 25×35 cm) u koji smo stavili papir za pečenje (radi lakšeg vađenja kocki). 

Peći na 180 stupnjeva dok se biskvit počne odvajati od stranica pleha. 

Kremu skuhati na način da se prvo stavi otopiti margarin i čokolada, kad je otopljeno, dodati šećer, pa mlijeko i na kraju rum. Kad krema zakuha maknuti s vatre. 

Biskvit odrezati na kockice pa svaku umakati u toplu kremu i uvaljati u kokosovo brašno.

Za biskvit:

3 jaja

10 jušnih žlica kristal šećera (220 g)

13 jušnih žlica ulja (180 ml)

16 jušnih žlica brašna (300 g)

100 ml mlijeka

1 prašak za pecivo

Krema:

250 g margarina

100 g čokolade za kuhanje

1 veću žlicu ruma

200 ml mlijeka

po želji šećera

Za posipanje:

300 g krupnije mljevenog kokosa


Podijeli: Facebook Twiter