Prednost ove večere je jednostavna priprema te pečenje u samo jednoj tavi.
Večera koja kombinira meso, paštu i povrće u ukusnom umaku, divan je spoj okusa koji neće razočarati nikoga. Prednost ove večere je jednostavna priprema te pečenje u samo jednoj tavi. Britak okus limuna pojačan je prstohvatom bosiljka i odličan je za ove hladnije temperature, kada jedva čekamo pojesti nešto ukusno i toplo. Recept nam stiže s Kid Spota gdje je poseban naglasak na obiteljske večere i pripremu jela koji će oduševiti mlađe članove obitelji.
Sastojci
Priprema
U tavi ili drugoj odgovarajućoj posudi za pečenje, zagrijte ulje i stavite piletinu koju ste prethodno izrezali na kockice. Piletinu pecite dok ne dobije lijepu, tamno žutu nijansu. Zatim ju prebacite u tanjur i pustite sa strane, ali pazite da se potpuno ne ohladi.
U istoj tavi, ali na nižoj temperaturi, bacite češnjak i dodajte vodu u trenutku kada se vašom kuhinjom proširi aroma dinstanog češnjaka. Dodajte paštu, limunov sok, temeljac i bosiljak te stavite poklopac. Pustite da dođe do vrenja i kuhajte oko sedam minuta.
Maknite poklopac i dodajte brokule te ostavite na vatri dvije do tri minute. U posudi, kombinirajte mlijeko, brašno i parmezan. Dodajte u tavu i miješajte dok se umak ne zgusne. Poslužite po želji uz parmezan i dobar vam tek.