Unsplash
Čokolada snižava krvni tlak i popravlja raspoloženje. Zato smo pronašli vrlo ukusan recept za čokoladni tart u kojemu možete uživati tijekom doručka ili zasladiti svoj poslijepodnevni predah uz kavu i kolač.
Ovaj kolač je san ljubitelja čokolade. Prepun sočne čokolade i bogatih okusa. Ovo će biti desert koji ćete željeti i često pripremati i neprestano jesti, ppiše Novi list.
Pomiješajte brašno, kakao u prahu, javorov sirup i rastopljeno kokosovo ulje u zdjeli dok se ne stvori tijesto, a zatim ga utisnite u lagano namašćeni lim za kolače. Pecite 8 – 9 minuta i izvadite za punjenje tijestom za brownie.
Sastojci:
Brašno
Kakao u prahu
Javorov sirup
Kokosovo ulje
Biljno ulje
Sol
Ekstrakt vanilije
Mlijeko
Dodaci:
Sladoled
Nutella
Morska sol
Tart možete preliti orašastim plodovima ako želite dodati hrskavost.
Sastojci za podlogu:
250 g brašna
30 g kakaa u prahu
2 žlice javorovog sirupa
120 g kokosovog ulja (otopljeno)
Sastojci za brownie:
170 g brašna
110 g šećera
20 g kakaa u prahu
Prstohvat soli
1 žličica vanilije
5 žlica biljnog ulja / kokosovog ulja (rastopljeno)
260 ml mlijeka
Metoda (kora)
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva c i lagano namažite kokosovim uljem 23 cm lim za pečenje. U posudi za miješanje pomiješajte brašno, kakao u prahu, javorov sirup i otopljeno kokosovo ulje. Pomiješajte i sjedinite rukama dok se ne stvori tijesto. Utisnite tijesto u podmazani lim, podbodite bazu vilicom i ubacite u pećnicu da se peče 8 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.
Metoda (punjenje brownieja)
Prosijte brašno, šećer, kakao u prahu i sol u veliku posudu za miješanje i promiješajte da se sjedini. Dodajte ekstrakt vanilije, ulje i mlijeko bez mliječnih proizvoda u suhe sastojke i promiješajte da se potpuno sjedini.
Po želji – u tijesto za brownie dodajte zdrobljene lješnjake. Izlijte tijesto za brownie na koru i raširite lopaticom ili žlicom dok ne postane ravno. Stavite u sredinu pećnice i pecite 20-25 minuta.
Kako biste bili sigurni da je brownie tart spreman, stavite oštri nož u sredinu dok ne izađe čist. Ako nije potpuno pečeno, vratite u pećnicu na dodatnih nekoliko minuta. Ostavite da se ohladi 15 minuta, a zatim oštrim nožem narežite i odmah poslužite ili rashladite u hladnjaku sat vremena, a zatim poslužite.