KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Čokoladni brownies tart kojemu je teško odoljeti

| Autor: Glas Istre
Unsplash

Unsplash


    Čokolada snižava krvni tlak i popravlja raspoloženje. Zato smo pronašli vrlo ukusan recept za čokoladni tart u kojemu možete uživati tijekom doručka ili zasladiti svoj poslijepodnevni predah uz kavu i kolač. 

    Ovaj kolač je san ljubitelja čokolade. Prepun sočne čokolade i bogatih okusa. Ovo će biti desert koji ćete željeti i često pripremati i neprestano jesti, ppiše Novi list.

    Pomiješajte brašno, kakao u prahu, javorov sirup i rastopljeno kokosovo ulje u zdjeli dok se ne stvori tijesto, a zatim ga utisnite u lagano namašćeni lim za kolače. Pecite 8 – 9 minuta i izvadite za punjenje tijestom za brownie. 

    Sastojci: 

    Brašno

    Kakao u prahu

    Javorov sirup

    Kokosovo ulje

    Biljno ulje

    Sol

    Ekstrakt vanilije

    Mlijeko

    Dodaci: 

    Sladoled

    Nutella

    Morska sol

    Tart možete preliti orašastim plodovima ako želite dodati hrskavost.

     

    Sastojci za podlogu: 

    250 g brašna

    30 g kakaa u prahu

    2 žlice javorovog sirupa

    120 g kokosovog ulja (otopljeno)

    Sastojci za brownie: 

    170 g brašna

    110 g šećera

    20 g kakaa u prahu

    Prstohvat soli

    1 žličica vanilije

    5 žlica biljnog ulja / kokosovog ulja (rastopljeno)

    260 ml mlijeka

    Metoda (kora)

     

    Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva c i lagano namažite kokosovim uljem 23 cm lim za pečenje. U posudi za miješanje pomiješajte brašno, kakao u prahu, javorov sirup i otopljeno kokosovo ulje. Pomiješajte i sjedinite rukama dok se ne stvori tijesto. Utisnite tijesto u podmazani lim, podbodite bazu vilicom i ubacite u pećnicu da se peče 8 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite sa strane. 

    Metoda (punjenje brownieja) 

    Prosijte brašno, šećer, kakao u prahu i sol u veliku posudu za miješanje i promiješajte da se sjedini. Dodajte ekstrakt vanilije, ulje i mlijeko bez mliječnih proizvoda u suhe sastojke i promiješajte da se potpuno sjedini. 

     

    Po želji – u tijesto za brownie dodajte zdrobljene lješnjake. Izlijte tijesto za brownie na koru i raširite lopaticom ili žlicom dok ne postane ravno. Stavite u sredinu pećnice i pecite 20-25 minuta. 

     

    Kako biste bili sigurni da je brownie tart spreman, stavite oštri nož u sredinu dok ne izađe čist. Ako nije potpuno pečeno, vratite u pećnicu na dodatnih nekoliko minuta. Ostavite da se ohladi 15 minuta, a zatim oštrim nožem narežite i odmah poslužite ili rashladite u hladnjaku sat vremena, a zatim poslužite.

    Povezane vijesti


    Podijeli: Facebook Twiter