Unsplash
Jutro je kao stvoreno za zobenu kašu. Iako je volimo u svim izdanjima, pronašli smo potpuno očaravajući recept. Voće u kombinaciji s čokoladom i zobene pahuljice odličan su recept za uživanje već u prvim jutarnjim satima.
Zdrav, sladak i predivan obrok pripremite prema ovom jednostavnom receptu i uživajte u okusu, boji i energiji koju će vam pružiti čokoladna zobena kaša s višnjama- ova slatka posudica puna užitka.
SASTOJCI
½ šalice zobenih pahuljica
½ šalica nezaslađenog bademovog mlijeka
½ šalica smrznutih trešanja, nasjeckanih
1 žličica meda
1 žlica nezaslađenog kakaa u prahu
¼ čajna žličica ekstrakta vanilije
1 prstohvat soli
1/3 šalice tekućeg bjelanjaka (ili 3 velika bjelanjaka)
UPUTE
U malom loncu zagrijte zob, bademovo mlijeko, trešnje, med, kakao prah, vaniliju i sol. Dovedite do vrenja, pa smanjite da proključa i kuhajte, povremeno miješajući, dok se smjesa ne zgusne, a zob ne porumeni, 5 do 7 minuta. Maknite s vatre.
U zdjeli umutite bjelanjke. Kuhanoj zobenoj kaši dodajte žlicu bjelanjaka, miješajući između svakog dodatka, dok se zobena kaša ne uklopi u potpunosti.
Vratite smjesu natrag u lonac i kuhajte na laganoj vatri, neprestano miješajući, dok se zob ne zgusne, 2 do 3 minute. Maslac stavite na vrh i uživajte u rapsodiji okusa.
Izvor: Novi list