ZDRAV DORUČAK

Čokoladna zobena kaša s višnjama: Posuda puna užitka idealna za savršen početak dana

| Autor: Glas Istre
Unsplash

Jutro je kao stvoreno za zobenu kašu. Iako je volimo u svim izdanjima, pronašli smo potpuno očaravajući recept. Voće u kombinaciji s čokoladom i zobene pahuljice odličan su recept za uživanje već u prvim jutarnjim satima.

Zdrav, sladak i predivan obrok pripremite prema ovom jednostavnom receptu i uživajte u okusu, boji i energiji koju će vam pružiti čokoladna zobena kaša s višnjama- ova slatka posudica puna užitka.

SASTOJCI

½ šalice zobenih pahuljica

½ šalica nezaslađenog bademovog mlijeka

½ šalica smrznutih trešanja, nasjeckanih

1 žličica meda

1 žlica nezaslađenog kakaa u prahu

¼ čajna žličica ekstrakta vanilije

1 prstohvat soli

1/3 šalice tekućeg bjelanjaka (ili 3 velika bjelanjaka)

UPUTE

U malom loncu zagrijte zob, bademovo mlijeko, trešnje, med, kakao prah, vaniliju i sol. Dovedite do vrenja, pa smanjite da proključa i kuhajte, povremeno miješajući, dok se smjesa ne zgusne, a zob ne porumeni, 5 do 7 minuta. Maknite s vatre.

U zdjeli umutite bjelanjke. Kuhanoj zobenoj kaši dodajte žlicu bjelanjaka, miješajući između svakog dodatka, dok se zobena kaša ne uklopi u potpunosti.

Vratite smjesu natrag u lonac i kuhajte na laganoj vatri, neprestano miješajući, dok se zob ne zgusne, 2 do 3 minute. Maslac stavite na vrh i uživajte u rapsodiji okusa.

Izvor: Novi list


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini