KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Orada iz pećnice s krumpirom, limunom i maslinovim uljem – mediteranski klasik

| Autor: Glas Istre
(Wikimedia Commons)

(Wikimedia Commons)


Petak je dan za ribu – a miris orade iz pećnice teško je nadmašiti! Ova jednostavna, ali ukusna mediteranska kombinacija svježih sastojaka i domaćeg maslinovog ulja pravi je izbor za sve koji vole more na tanjuru.

Sastojci (za 2 osobe)

  • 2 orade (po 400–500 g)
  • 4 krumpira
  • 1 limun
  • Maslinovo ulje
  • Sol i svježe mljeveni papar
  • Svježi peršin
  • 2 režnja češnjaka

Priprema

Očistite i operite orade. U trbuh svake stavite krišku limuna, malo peršina i prstohvat soli.

Krumpir narežite na tanke ploške i rasporedite po dnu pleha obloženog papirom za pečenje. Posolite, popaprite i poškropite maslinovim uljem.

Na krumpir položite ribe, dodajte usitnjeni češnjak, još malo maslinovog ulja i nekoliko kriški limuna po vrhu.

Po želji ulijte čašu bijelog vina.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta, dok riba ne dobije zlatnu koricu, a krumpir ne postane mekan i mirisan.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama