Ilustracija (Pexels)
Jeste li čuli za dorayaki?
Radi se o japanskom slatkišu, veoma mekane konzistencije, a u originalnoj verziji punjenje se radi anko pastom, od slatkog crvenog graha.
Osim što je takvo nešto teško naći pod našim podnebljem, naša nepca su više navikla na čokoladne okuse, pa donosimo recept za nešto moderniju varijantu s namazom od lješnjaka.
U srednje velikoj zdjeli dobro izmiksajte jaja i šećer.
Dodajte med i ponovno promiješajte.
Prosijte brašno i prašak za pecivo te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Pokrijte zdjelu prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 15 minuta.
Nakon što odstoji, otkrijte zdjelu, dodajte vodu i još jednom promiješajte.
Namočite papirnati ubrus u malo ulja i premažite tavu s neprianjajućim dnom. Zatim drugim čistim dijelom ubrusa uklonite višak ulja, tava treba biti gotovo suha.
Ugrijte tavu na laganu do srednju vatru. Ulijte malu kutljaču smjese s visine od oko deset cm kako biste dobili okrugle palačinke srednje veličine.
Kad se na površini pojave veći mjehurići, okrenite palačinku i kratko pecite drugu stranu, oko 15–20 sekundi. Pokušajte sve dorayakije raditi jednake veličine jer se spajaju u parove.
Pečene dorayakije slažite na tanjur i pokrijte plastičnom folijom ili vlažnom krpom da zadrže mekoću.
Na jednu stranu svakog dorayakija stavite oko žlicu čokoladno-lješnjak namaza, ostavljajući malo više u sredini.
Poklopite drugim dorayakijem kako biste dobili sendvič i uživajte u poslastici!