Ilustracija (Pexels)
Ako tražite lagan, brz i ukusan obrok, ova mediteranska pašta je pravi izbor.
Kombinacija sočnih cherry rajčica, nježne mozzarelle, aromatičnih crnih maslina i svježeg bosiljka savršeno se slaže s tunom i tjesteninom, a okusi su zaokruženi daškom kvalitetnog maslinovog ulja i prstohvatom soli i papra.
Ovo jelo nudi bogatstvo okusa uz minimalan trud, te je idealno za tople dane kada želite nešto lagano, a opet zasitno.
Prvo narezati mozzarellu na kockice i ostaviti je da se ocijedi u cjedilu.
U međuvremenu zakuhati lonac posoljene vode i kuhati farfalle 3 minute kraće od vremena navedenog na pakiranju.
Kuhanu tjesteninu ocijediti, prebaciti u zdjelu i začiniti s malo maslinova ulja i pustiti da se ohladi. U međuvremenu pripremiti ostale sastojke.
Oprati i narezati cherry rajčice na četvrtine, prepoloviti masline i razdrobiti ocijeđenu tunu. Listove bosiljka natrgati. U zdjelu s tjesteninom staviti sve sastojke, začiniti solju i paprom i malo maslinova ulja.
Dobro promiješati i poslužiti odmah.